2018. 01.08. Új önkéntesünk: Farkas Judit

Új önkéntes látogatott el intézményünkbe Farkas Judit személyében, aki ezentúl rendszeres időközönként fog „Beszélgető – kör” keretében foglalkozást tartani Gondozottaink részére,  akik nagy szeretettel  és örömmel fogadták.

képek itt>>>

 

2018. 01.18. Házszentelés

 

A mai Szentmisét követően Cseh Péter plebániai kormányzó házszentelést tartott az otthon helyiségeiben, melyeket szentelt vízzel hintett meg és megáldotta a helyet és az itt élőket.

képek itt>>>

 

2018. 01.23. Nővérgyűlés és köszöntés

Ezen a napon délután tartottuk e havi nővérgyűlésünket, amelyen Schäffer Zsuzsanna igazgató asszonyt köszöntöttük (titokban készültünk erre az eseményre) az ápolói pályán eltöltött 30. évfordulója alkalmából. A dolgozók papír fityulával, verssel, szép szavakkal kedveskedtek, majd az intézmény fenntartójának képviseletében Gaálné Stettner Beáta egy gyönyörű virágcsokrot és egy emléklapot nyújtott át számára.

képek itt>>>

 

 

2018. 01.30. Születés-és névnap megünneplése

Mint minden évben, idén is megünnepeljük a lakóink név- és születésnapját. Minden alkalommal köszöntő verssel, tortával, üdítővel kedveskedünk nekik.

Januárban nyolc gondozottunkat köszöntöttük.

képek itt>>>

 

 

2018. 02.01. Balázs áldás

A mai napon a Szentmise keretében az intézmény gondozottjai és munkatársai Cseh Péter plebániai kormányzó által, gyertyával adott áldásban, Balázs áldásban részesültek.

képek itt>>>

 

 

2018. 02.08. Farsangi bál

Ma volt az intézmény „Farsangi bálja”. Mind a gondozottak, mind a dolgozók közül sokan öltöttek magukra maskarát. Gondozottaink közül beöltözött Gulyás Imre medvének. Hau Antalné, Kerényi Antalné, Bajnai Tiborné, Horváth Istvánné, Koncz Józsefné, Ranyhóczki Józsefné kalapos kisasszonyoknak ülő táncot előadva. Bohócruhába bújt Csizmadia Sándorné és Szlobodics Gyuláné. Nagy sikert aratott a „nővérek tánca”, akik otthonkás anyókáknak beöltözve járókerettel, bottal táncolva szórakoztatták a közönséget. A jelmezek között volt még meteorológus, légy, tehén, százlábú, Doktor Bubo és „páciensei” valamint Busók is. Sok idős ember arcára csalt mosolyt a vidám produkció. A mulatságon nem maradhatott el  farsangi fánk nélkül. Mindenki nagyon jól érezte magát ezen a vidám délutánon.

 képek itt>>> 

 

 

2018. 02.13. Fánk sütés

Délelőtti foglalkozás keretében a lakókkal közösen fánkot sütöttünk az intézmény teakonyhájában. Az asszonyok lelkesen dagasztották, sütötték a tésztát – amelyet annak elkészülte után mindenki jóízűen fogyasztotta.

 képek itt>>> 

 
 

2018. 02.15. Hamvazószerda

Hamvazószerdával kezdődik a negyvennapos böjt, mellyel Jézus feltámadásának ünnepére készülünk. Ezen a délelőttön Cseh Péter plébániai kormányzó szentmisét tartott, amelyen a régi hagyomány szerint az intézmény gondozottjai és munkatársai hamvazkodtak.

 

 

2018. 02.20. Pogácsasütés

Délelőtt egy foglalkozás keretében a lakókkal közösen burgonyás pogácsát sütöttünk, amit ebéd után minden gondozott jóízűen elfogyasztott. Sok család életében volt hagyományos étel, így kellemes emlékeket idézett fel az idősek körében. (Agátz Jánosné, Scherdán Mátyásné, Ipoly Józsefné, Schäffer Józsefné, Illés Józsefné, Horváth Istvánné, Dudás Zoltánné)

képek itt>>>

 

 

2018. 02.27. Nővérgyűlés

Ezen a februári délutánon Nővérgyűlést tartottunk, amelyen többek között Kurucz Zsuzsanna munkatársunktól egy virágcsokor kíséretében köszöntünk el.

képek itt>>>

 

 

2018. 02.28. Születés-és névnap megünneplése

Délután felköszöntöttük a februárban név- és születésnapjukat ünneplő gondozottjainkat. Minden kedves ünnepeltünket verssel köszöntöttük és tortával, üdítővel kedveskedtünk nekik.

képek itt>>>

 

 

2018. 02.28. Madáretetés

Az intézmény Gondozottai – mint minden évben – ezen a télen is gondoskodtak a Gondozóotthon parkjában élő madarakról. Szotyolát és különféle magvakat, pucolt dióbelet helyeztek ki a madáretetőkbe.

képek itt>>>