Kispapok látogatása - 2015.12.23.

December 23-án látogatta meg intézményünket a pécsi egyházmegyei papnövendékei Dr. Udvardy György pécsi megyéspüspök kíséretében. A kispapok karácsonyi, ünnepi műsorral készültek és kedveskedtek lakóink részére otthonunk kápolnájában. A szép műsor után sütivel és üdítővel vendégeltük meg őket az ebédlőben.


képek itt>>>

Karácsonyi ünnepség - 2015.12.21.

Lakóink és dolgozóink nagy örömmel és készülődéssel várták a karácsonyt. Az ünnepség délelőttjén nagy volt a sürgés-forgás a házban, karácsonyfa díszítés, a műsor főpróbája. A konyhai dolgozókkal közösen ebédeltünk. Ebéd után előadott betlehemes játék mindenkinek nagyon tetszett, nagy örömmel adták és kapták. Minden lakó karácsonyi édesség csomagot is kapott a közös ajándékként vadonatúj televíziók kerültek a karácsonyfa alá valamint az ebédlőbe új tányérok a lakóknak és dolgozóknak. Az ünnepi hangulatot emelte a dolgozók által hozott finom sütemények, melyeket a lakókkal közösen fogyasztottunk el.


képek itt>>>

Advent 2015.11.27, 12.04, 12.11, 12.18.

Advent idejében minden pénteken teadélután keretében lakóinkkal közösen gyújtottuk meg az adventi koszorú gyertyáit. Verssel, zenével, teával és süteménnyel igyekeztünk meghitté tenni a várakozás napjait.

Képek itt>>>

2015.12.07. Családi est

Idén is megrendeztük hagyományossá vált családi estünket. A Csendes Vendéglőt megtöltötte a dolgozók jóízű beszélgetése, melynek hangulatát a finom vacsora is emelte.


képek itt>>>

Szociális Munka Napja Budapest – 2015.11.17.

A Magyar Ápolási Egyesület első alkalommal rendezte meg Budapesten a Szociális Munka Napját. A szépen összeállított műsor keretében az ország több megyéjéből a szociális területen dolgozókat jutalomban részesítették. Ebből az alkalomból kolléganőnk Berta Lászlóné szakmai munkájának elismeréseként vehetett át oklevelet. Gratulálunk!képek itt>>>

Búcsú 2015.11.16.

2015.november 16-án tartottuk meg intézményünk búcsúját. Az ünnepi szentmisét Dr. Udvardy György megyéspüspök cerebrálta, itt volt Mayer Mihály nyugalmazott megyéspüspök, az Irgalmasrend Pécsi Házából Pió atya. A környéken lévő szociális intézmények vezetői, képviselői. A korábbi évekhez hasonlóan az idén is három nővér kapott „Év nővére” díjat – Nemesné Szabó Éva, Szarka Györgyné és Kasza Hajnalka. Kocsis József a SZIME elnöke vacsora előtt ünnepélyes keretek között Schäffer Zsuzsanna igazgatónőnek szakmai munkájának elismeréseként SZIME díjat adott át. A Rotunda ablakaiban Dr. Kenderes János fotóiból álló kiállítást tekinthettünk meg. A misét követően sor kerülhetett kötetlen beszélgetéssel egybekötött vacsorára. A vendégek közül többen megtekintették intézményünket.

 

képek itt>>>

Halottak napja – Mindenszentek 2015.10.30.

Csendes gyertyagyújtással, verssel és imával emlékeztünk meg elvesztett szeretteinkről Halottak napja alkalmából a parkban a Mária szobornál.

 

Képek itt>>>

Születés-és névnapok köszöntése 2015.10.30.

Októberben is felköszöntöttük otthonuk születés vagy névnapot ünneplő lakóit. Házlinger Józsefné, Szőllősi Ernőné, Bagyari Blanka, Dudás Zoltánné, Varjú József, Dobribán Péterné, Püspök Istvánné, Dr. Turzai Mária, Rácz Mihály, Ács Ferencné, Veller Vendel, Farkas Jánosné, Sziklavári Rezsőné.

 

 Képek itt>>>

Diópucolás karácsonyra 2015.10.27.

A lakók szorgalmas keze munkájának köszönhetően rengeteg, tört és pucolt dió került a konyhára, ahol süteménybe és kalácsba sütötték.

 

Képek itt>>>

Táncház – Komló 2015.10.21.

A komlói művelődési házba kirándultunk, az Idősek Hónapja alkalmából, táncházat rendeztek. A műsor nagyon változatos és szórakoztató volt.

 

 

Képek itt>>>

Látogatás a közeli idősek otthonába 2015.10.14.

Az Alsómocsoládi „Őszi Fény” Idősek otthonába látogattunk, ahol nagy szeretettel, pogácsával, teával és kis műsorral fogadtak bennünket a lakók.

 

 

Képek itt>>>

Harmonika művész 2015.10.09.

Sultész Margit Gombos – és szájharmónika művész látogatta meg az otthon lakóit. Műsorával felejthetetlen élményt nyújtott mindenki számára.

 

Képek itt>>>

Ovisok műsora 2015.10.08.
 
A Vásárosdombói óvódások az Idősek Hónapja Program keretében Szüreti műsorral kedveskedtek Otthonunk lakóinak.

 

Képek itt>>>

 

2015.09.24. Születés-és névnapok köszöntése

    Születés-és névnapjukat ünneplő lakóinkat köszöntöttük a mai napon.
Műsorral, tortával és üdítővel kedveskedtünk az ünnepelteknek. Végül bensőséges hangulatban, kötetlen beszélgetéssel zárult az ünnepség.
 


2015.09.08. Magyaregregyi zarándoklat

    Szeptember 08-án elzarándokoltunk Magyaregregyre, a Kisboldogasszony ünnepe alkalmából megrendezett búcsúra. A zarándoklaton részt vettek:
Schaub Józsefné, Jancsók Istvánné, Püspök Istvánné lakóink.
    Az ünnepi szentmise után, lelkiekben feltöltődve érkeztünk vissza Margitmajorba.

 

2015.09.12. Sikondai csapatépítő tréning

    Ezen a hétvégén Sikondán tartottuk az intézmény szakdolgozói részére három napos csapatépítő tréninget. A programok változatosak, szívderítőek és praktikusak voltak, a csapat szerint hasznosan telt el ez a rövid idő, viszont jobban megismertük egymást. Az estéket szabadon, kötetlen beszélgetéssel és játékokkal töltöttük. Köszönet Suszter Miklós kollégánknak a több napos tréning anyagának összeállításában.
 

2015.09.30. Szüreti bál

    Szeptemberben tartottuk intézményünk hagyományos szüreti bálját.
    A szüreti bál felvonulással kezdődött, majd versekbe szedve kidobolták az év fontos eseményeit. Miklós és Inci előadták a „Kőleves” című mesét. Volt tombola, zene, tánc és jó hangulat.
 


Foglalkozások 2015. Augusztusban és Szeptemberben

    Mindkét hónapban sok kreatív foglalkozáson szorgoskodtak otthonunk lakói. Nekik köszönhetően készült el az őszi dekoráció. Színes pillangók, falevelek, gyümölcskosarak, só kerámiák kerültek ki a kezük alól.

 

képek itt >>>


2015. 08.28. Teadélután

    Mi is felbuzdultunk a sikertől, és a következő teadélutánon a Piroska és a Farkas című mesét adtuk elő. A lakók örömére ez a vidám előadásunk is jól sikerült. Teával és süteménnyel koronáztuk meg a kellemes délutánt.

 

 

Képek itt >>>

2015.08.26. Tabi Mária születésnapja

Otthonunk legidősebb lakóját köszöntöttük 102. születésnapján.
 

 

Képek itt >>>

2015.08.26. Név és születésnaposok ünneplése

    Az augusztus hónapban születés- és névnapjuk alkalmából köszöntöttük lakóinkat. Ünnepségünkön süteménnyel és üdítővel vendégeltük meg Őket.

 

Képek itt >>>

2015. 08. 14. Citeraművész előadása

    Somogyi György Kaposszekcsői citeraművész szórakoztatta az otthon lakóit ezen a teadélutánon. Az emlékezetes esemény felidézte lakóinkban a múlt emlékeit.

 

 

Képek itt >>>

2015. 07.31. Teadélután

    Zenés, táncos, éneklős teadélutánt tartottunk a Rotundában. Az előző Kőleves című darabot – a nagy sikerre való tekintettel – újra előadtuk. Mindenki jól érezte magát.

 

Képek itt >>>

2015.07.28. Név és születésnaposok ünneplése

    Ezen a napon felköszöntöttük otthonunk születés- és névnapos lakóit. Anna néni verset is olvasott az ünnepelteknek.
 

 

Képek itt >>>

2015.07.17 Teadélután

 

    Műsoros teadélutánt tartottunk az otthon lakóinak, melyen Lőricz Jenőné verset, mondott, utána előadtuk a Kőleves című mesét. A lakók nagy figyelemmel néztek bennünket. Nagyon sikeres volt ez a teadélután.

 

 

Képek itt >>>

Szalonnasütés 2015.07.02.

 

    Az új parkban szalonnasütéssel egybekötött közös délutánt szerveztünk. Vendégeink voltak a Mosdósi és a Mágocsi intézmény lakói, dolgozói. Lőrincz Jenőné és Böröcz Jánosné verset mondott, az egyik idős vendégünk énekelt. Kellemes beszélgetéssel, szalonnasütéssel töltöttük a délutánt, a vacsora mindenkinek nagyon ízlett.

 

képek itt>>

 

 

 

 

Mágocs: Idősek Népdal versenye: 2015. május 21.

 

Intézményünk részt vett a Mágocson megrendezett Idősek Népdal Versenyén. Lakóink közül Veller Vendel két népdalt adott elő, mellyel tárgyi jutalomban részesült. Gratulálunk!

 

 

 

 

 

Közösségi teadélelőtt: 2015. május 15.

 

Május 15-én, péntek délelőtt tartottuk meg a rotundában közösségi tea délelőttünket. A teadélelőtt folyamán sor került szépirodalmi felolvasásra, zenehallgatásra, népdalok-népénekek éneklésére. A résztvevőket meghívtuk egy pohár teára, puszedlire, aprósüteményre és egy jó beszélgetésre. A teadélelőtt jó hangulatban telt el, minden résztvevő jól érezte magát.

 

 

képek itt>>

 

 

 

Máriagyűdi gyalogos zarándoklat: 2015. május 9.

 

2015. május 9-én intézményünk részt vett a pécsi egyházmegye VII. gyalogos zarándoklatán, melynek során Pécsről gyalogszerrel zarándokoltunk Máriagyűdre. A zarándokút folyamán imára és elcsendesedésre is volt lehetőségünk. A gyalogos zarándoklaton részt vettek: Schäffer Zsuzsanna, Kardos Anikó, Kasza Hajnalka, Kuizs Zoltánné, Takó Szilvia, Suszter Miklós, Müller János, Marosi Vendel. A zarándoklat célállomásán, Máriagyűdön részt vettünk az ünnepi szentmisén. Udvardy György pécsi megyéspüspök e szavakkal köszöntötte a zarándokokat: ,,Mert mindig úton vagyunk, és az, hogy úton legyünk, mindig a legfontosabb.” És a szentmise után a Szentírásból idézve búcsúztatta őket: ,,Reményben örülj, békével tűrj, imádkozz szüntelen.” (Róm 12,12). 

 

 

képek itt>>

 

 

 

Biatorbágy, XVI. Szakmai Nap: 2015. május 08.

 

2015. május 08-án intézményünk részt vett a Biatorbágyon megrendezésre került XVI. Szakmai Napon, melynek ,,A minőségi élet színterei az idősgondozásban” címet adták. A szakmai nap a Boldog Gizella Alapítvány szervezésében került megrendezésre, melynek folyamán számos, szakmai szempontból hasznos előadást hallgathattunk meg. Intézményünket képviselték: Schäffer Zsuzsanna, Dr. Kenderes János, Berta Lászlóné, Kutasi Szilvia, Ari Árpádné, Kasza Hajnalka, Nagyné Németh Irén, Suszter Miklós.

 

képek itt>>

 

 

 

 

Anyák napja: 2015. május 5.

 

Május 5-én tartottuk meg intézményünkben az anyák napi köszöntőt az otthonunk ebédlőjében. Ezen alkalomból a vásárosdombói óvodások színes és emlékezetes műsorral készültek otthonunk asszonyai számára. Anyák napja alkalmából minden idős hölgy lakónk egy szál szép virágot kapott. 

 

 

képek itt>>

 

 

 

Kongresszus 2015. április 28-29.

 

    Részt vettünk a Magyar Ápolási Egyesület V. Kongresszusán Visegrádon.

 

képek itt>>

 

Színházi látogatás 2015. április 19.

 

    A Csíksomlyói Passió című előadást néztük meg többen is az intézményből, mely mindenkinek nagyon tetszett.

 

képek itt>>

 

 

 

Jótékonysági bál 2015. április 18.

 

    A lakókért rendezett jótékonysági bálunkon szép számmal voltak hozzátartozók és vendégek. A műsorban a Csikóstőttősi Német tánccsoport és a komlói Pöndöly Néptáncegyüttes vett részt. A táncmulatság éjfél után ért véget, ahol mindenki nagyon jól érezte magát.

Emlékezz mindenre, aminek örültél, ami jó volt, emlékezz arra, amit érted tettek, a nehéz órákra, amelyek szerencsésen elmúltak, és azokra, akik segítettek abban, hogy elmúljanak. Emlékezz arra, hogy segíteni kell azokon, akik rászorulnak. Emlékezz arra, hogy önzetlen légy, fáradhatatlan, becsületes, igazmondó és önfeláldozó. Felejtsd el, ha félsz! Felejtsd el, ha gonosz indulataid vannak! Emlékezz arra, hogy mi a jó, és sose felejtsd el, hogy csak jót szabad tenned, ártanod soha. Szabó Magda

 

 

képek itt>>

 

 

 

Zarándokút 2015. április 13.

 

    A vásárosdombói plébánia híveivel együtt Pécsen a Havihegyre zarándokoltunk néhányan az intézetből húsvét előtt.

 

képek itt>>

 

 

 

Név- és születésnaposok ünneplése 2015. március, április

 

    Rövid köszöntővel, pogácsával és sütivel köszöntöttük lakóinkat ebben a két hónapban.

 

 

képek itt>>

 

 

 

2015. március 13.

 

    Ünnepség keretében megemlékeztünk az 1848. március 15-éről. A szép műsort lakóink és Nagyné N. Irén, Suszter Miklós adták elő.

 

képek itt>>

 

 

 

Magyar Ápolók Napja – Budapest 2015.02.18.

 

A Magyar Ápolási Egyesület szervezésében ezen a napon került sor a Magyar Ápolók Napja országos megünneplésére Budapesten.

   

   Ebből az alkalomból Schäffer Zsuzsanna intézményünk igazgatónője az Emberi Erőforrás Minisztérium Pro Sanitate díját vehette át

 

Gratulálunk!

 

 

képek itt>>

 

Magyar Ápolók Napja – Pécs 2015.02.19.

 

    A MESZK Baranya megyei szervezete, a PTE Klinikai Központ, az Irgalmasrend és a MÁE Baranya megyei szervezete közösen ünnepelte a Magyar Ápolók Napját Pécsen a Palatinus Hotel Bartók termében.

    Az ünnepségen intézményünk is képviseltette magát: Dr.Kenderes János, Berta Lászlóné, Kardos Anikó, Schäffer Zsuzsanna személyében

 

képek itt>>

 

 

 

Farsang – 2015. 02.12.

 

Február 12-én tartottuk meg intézményünk farsangi bálját az otthon ebédlőjében. Az ötletesen feldíszített ,,parketten” sok jelmezes alakot és fura maskarást láthattunk bevonulni. Külön előadással, táncos-zenés produkcióval készültek nővéreink, akik nagyon jó hangulatot teremtettek a műsor csúcspontjaként. A lekváros fánkok mind elfogytak, a tombolatárgyak is mind egytől-egyig gazdára találtak. Mindenki jól érezte magát.

 

képek itt>>

 

 

 

Múzeumlátogatás – Pécs -2015. 02. 03.

 

Február 3-án lakóinkkal múzeumlátogatásra utaztunk Pécsre, a modern magyar képtárba. A tárlat témája a magyar Pálos szerzetesrend történetének bemutatása volt. A múzeumlátogatáson a következő lakók vettek részt: Püspök Istvánné, Jancsók Lajosné, Künsztler Jánosné, Felső György, Kovács Elemérné, Schaub Józsefné valamint néhány munkatárs.

 

képek itt>>