2019. január 03. Újév köszöntése

 

Mai nap folyamán reggeli előtt újév alkalmából verssel és kedves gondolatokkal köszöntöttünk minden kedves lakónkat.

képek itt>>>

 

2019. január 16. Kókuszgolyó készítés

 

Délelőtti foglalkozás keretében a lakókkal közösen kókuszgolyót készítettük, amellyel a holnapi házszentelésre szeretnénk kedveskedni a plébános úrnak és a gondozottaknak.

képek itt>>>

 

2019. január 17. Házszentelés

 

A mai nap a szentmise után Bodor Kornél plébános úr házszentelést tartott. A Gondozóotthon helységeit szentelt vízzel hintette, és áldotta meg az itt élő gondozottakat.

képek itt>>>

 

2019. január 29. Születés- és névnapok ünneplése

 

Délután felköszöntöttük a januárban név- és születésnapjukat ünneplő gondozottjainkat. Minden kedves ünnepeltünket verssel és kedves gondolatokkal köszöntöttük és tortával, üdítővel vendégeltük meg őket.

 

2019. február 07. Balázs áldás

 

A mai napon a Szentmise keretein belül az intézmény gondozottjai Bodor Kornél plébános által, gyertyával adott áldásban, Balázs áldásban részesültek. A gyertyával adott áldás megvéd a torokbetegség és minden más baj ellen.

képek itt>>>

 

2019. február 19. A Magyar Ápolási Egyesület ünnepsége a Magyar Ápolók Napja alkalmából

 

A mai napon a Magyar Ápolási Egyesület szervezésében került sor a Magyar Ápolók Napja országos ünnepségre Budapesten a Duna Palotában. A köszöntők elhangzása után, elismeréseket, okleveleket, díjakat adtak át a minisztérium és az egyesület részéről. Nagy örömünkre szolgált, hogy Szarka Györgyné ápoló és Molnár Józsefné gondozó, az intézményünk dolgozói, Miniszter Elismerő Oklevélét vehették át, szakmai munkájuk elismeréseként, megbecsüléseként. A kitüntetetteknek gratulálunk!

képek itt>>>

 

2019. február 21. Farsang

 

Mai nap rendeztük meg intézményünk farsangi bálját. Lakóink és dolgozóink közül többen is maskarát öltöttek magukra. Maskarások között volt orvos (Szemán Tibor), boszorkány (Szabó Imréné), Piroska (Bajnai Tiborné), kéményseprő (Nagy Lajos), kertész (Gulyás Imre), Kuka a Hófehérke és hét törpéből (Tóth Ferenc) és a jelmezesek között nagy sikert aratva királyi párosként jelen volt „Bingó” királyné (Zsirmon Gyuláné) és „Bingó” király (Dr. Beke Géza), akik az intézményben heti szinten tartandó „Bingó játék” törzsjátékosaiból kerültek ki. A vidám műsor színesebbé tételéhez hozzájárultak még versmondóink, Szlobodics Gyuláné, Schäffer Józsefné és Bagyari Blanka. Jelmezes felvonulás során láthattuk még a 101 kiskutyákat Szörnyella de Frász kíséretében(Főnővér és a nővérek), szelektív kukákat(mosodások) és úttörőket(takarítók). A konyha dolgozói közül többen beöltöztek cigányoknak, járták is a táncot! A vidám produkciók sok idős lakó arcára csalt mosolyt. Mulatós zene hallatára sokan táncra perdültek. A mulatságon nem maradhatott el  a farsangi fánk sem. Mindenki sok élménnyel gazdagodhatott ezen a délutánon.

képek itt>>>

 

2019. február 26. Születés- és névnapok ünneplése

 

Délután felköszöntöttük a februárban név- és születésnapjukat ünneplő gondozottjainkat. Minden kedves ünnepeltünket verssel és kedves gondolatokkal köszöntöttük és tortával, üdítővel vendégeltük meg őket.

képek itt>>>

 

2019. február 28. Kossuth Zsuzsanna emléknap

 

Ezen a délutánon nővérgyűlés keretein belül megtartottuk a Magyar Ápolók Napját. Ebből az alkalomból Kossuth Zsuzsanna emlékeztünk, aki az 1848-49-es szabadságharcban a tábori kórházak első főápolónője volt. Kővári Edit mesélt élettörténetéről, Máté Mónika saját költésű versét adta elő ebből.

Megemlékezés után Schäffer Zsuzsanna igazgató asszonyt virággal és kedves szavakkal köszöntöttük fel névnapja alkalmából.

képek itt>>>

k

 

2019. március 8. Hamvazkodás

 

Hamvazószerdával kezdődik a negyvennapos böjt, mellyel Jézus feltámadásának ünnepére készülünk. A nagyböjt a bűnbocsánat szentségéhez járulás ideje. Ezen a délelőttön Bodor Kornél plébános Úr szentmisét tartott, amelyen a régi hagyomány szerint az intézet lakói és dolgozói hamvazkodtak. A plébános Úr a hívek homlokát az előző év virágvasárnapján szentelt barka hamujával hinti meg.

 

2019. március 14.  Március 15-ei megemlékezés

 

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra emlékeztünk ezen a napon. A lakókkal közösen szép műsort állítottak össze a mentálhigiénés munkatársak. Minden szereplő szorgalmasan készült a megemlékezésre. A résztvevők Bagyari Blanka, Schäffer Józsefné, Szlobodics Gyuláné, Csizmadia Sándorné, Sáfrány Ferencné verset mondtak, énekeltek, Balázs László elszavalta a Nemzeti dalt. Ünnepséghez méltón énekeltük el közösen a Himnuszt és a Szózatot. A megemlékezésen sok gondozott vett részt.

 képek itt>>>

 

2019. március 19. Vers- és mesemondó verseny Alsómocsolád

 

Ebben az évben is részt vettünk lakóinkkal az Alsómocsoládi „Ősz Fény” Idősek Otthonában, minden évben megrendezésre kerülő vers- és mesemondó versenyen. Szorgalmasan készültek gondozottjaink a megmérettetésre, ahol ismét sikeresen szerepeltek. Bagyari Blanka néni harmadik helyezést ért versmondó kategóriában. Intézményünket képviselték még Balázs László, Szemán Tibor, Schaub Józsefné, akik emléklapot kaptak előadásukért. Mindenki  élményekkel gazdagodva tért haza.

képek itt>>>

 

2019. március 29. Születés- és névnapok ünneplése

 

Délután felköszöntöttük a márciusban név- és születésnapjukat ünneplő lakóinkat. Minden kedves ünnepeltünket verssel és kedves gondolatokkal köszöntöttük meg. Nem maradhatott el az ilyenkor szokásos ünnepi torta sem. A délután kellemes hangulatban telt el.

 

2019.04.03. „Teszedd” önkéntes mozgalom programja

 

A generációk találkozása program keretein belül az otthon pár lakója a Dombóvári Árpádházi Szent Erzsébet óvoda gyermekeivel közösen szemetet szedtek Dombóváron, az Arany János téren. A „Teszedd” Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció célja, hogy közösen megtisztítsuk szűkebb-tágabb környezetünket. A generációk találkozása azért is fontos, mert manapság már az idősek és fiatalok nem laknak együtt, így ez egy szép kapcsolódási pont ahhoz, hogy a gyerekek figyelmét ráirányítsuk arra, hogy az öregeket tisztelni és szeretni kell. Gondozottjaink mindig nagy örömmel vesznek részt az ovisokkal közös programokon. Résztvevők voltak: Dallos József, Koncz Józsefné, Szabó Lászlóné, Agátz Jánosné.

Képek itt>>>

 

2019.04.07. Színházlátogatás Pécs Nemzeti Színház - Montmartre-i-ibolya

 

Vasárnap délután színházba látogattunk a lakóinkkal közösen, hogy megnézzük Kálmán Imre, Montmartre-i ibolya háromfelvonásos operettjét. A darabban szereplők – az író, a festő és a zeneszerző – hol a világhírnévről, hol a másnapi reggeliről álmodozva élik mindennapi bohém életüket. A vidám előadás mindenkinek nagyon tetszett, élményekkel gazdagodva térhettünk haza. Résztvevők voltak: Kirch Jánosné, Bajnai Tiborné, Simon Ferencné, Agátz Jánosné, Szabó Lászlóné, Kerényi Antalné, Künsztler Jánosné, Nagy Lajos, Csizmadia Sándorné.

 

2019.04.09. „Tanár és tanítványok” Foltvarró tanfolyam kiállításának megtekintése

 

A mai nap délelőtt folyamán lakóink megtekinthették Kaposszekcsőn a „Tanár és tanítványa” foltvarró tanfolyam kiállítását. A kiállított darabok mindenkinek nagyon tetszett, nagy örömmel mesélték el a lakótársaknak az élményeket. A kiállításról fényképek is készültek, amit a Gondozóotthonban többször megnézhettek még az érdeklődő lakóink. Résztvevők voltak: Kerényi Antalné, Bajnai Tiborné, Kirch Jánosné, Csizmadia Sándorné, Künsztler Jánosné.

képek itt>>>

 

Húsvétvárás és Húsvét

A húsvétot megelőző hetekben lakóinkkal közösen készültünk a kereszténység legnagyobb ünnepére, a húsvétra. Sokat beszélgettünk a régi hagyományokról, mint a kiszehajtás, barkaszentelés tojásfestés, locsolkodás. Gondozottjainkkal húsvéti koszorúkat és különféle dekorációkat is készítettünk. A tojásdíszítés hagyományát is követtük, a tojásokat festettünk.  A készülődés heteiben fonalból kiscsibéket, nyuszikat is készítettünk, amelyekkel a bejáratnál levő faliújságot díszítettük. A húsvétot megelőzően nagyszombaton lakóinknak lehetősége volt a Sásdi húsvéti körmeneten és szentmisén részt venni, amit Bodor Kornél plébános úr tartott.

Húsvét alkalmából lakóink édességcsomagot kaptak ajándékba.

képek itt>>>

 

2019.04.26. Jótékonysági bál

 

Az idei évben is megrendezésre került a Gondozóotthon szervezésében a Jótékonysági bál, amelyen lakóink, hozzátartozóik, valamint a dolgozóink is részt vehettek. A műsorban fellépett a Vízmente - Néptáncegyüttes, a Pöndöly Tánccsoport, továbbá a Sásdi Levendula Klub „Parkettareccsentők” énekesei és táncosai, Sterner András klarinéton játszott, valamint a Mágocsi Nyugdíjas Klub kórusa énekelt vidám dallamokat. A vidám műsor egyik fénypontja volt az előadás, amelyben járókerettel, rollátorral perdültek táncra az intézet nővérei és dolgozói, mosolyt csalva a közönség arcára. Vásárosdombó, Sásd, Dombóvár vállalkozóinak jóvoltából, valamint a hozzátartozók és magánszemélyek felajánlásaiból sok tombola nyeremény került kisorsolásra. Vidám élőzene hallatára több lakónak is megjött a kedve egy kis táncra. A vidám mulatság nagyon jó hangulatban telt.

képek itt>>>

 

2019.04.30. Születés- és névnaposok köszöntése

 

Április hónapban szintén megrendezésre került a lakók névnapi - és születésnapi köszöntése.  Ez alkalomból versekkel, dalokkal, valamint finom tortával kedveskedtünk az időseinknek.
 

Veteményeskert,  gyümölcsös  és  madárbarát kert program

Gondozottjaink örömére kis veteményeskertet, gyümölcsöst, direkttermő szőlőt kezdtünk kialakítani intézményünk parkjában. Lakóink többségének mindennapi életéhez korábban hozzá tartozott a veteményezés, gyümölcsfák, szőlő gondozása, állattartás, gazdálkodás. Az újonnan kialakított kertben megoszthatják egymással tudásukat, kedvükre kertészkedhetnek és új biogazdálkodási módszereket is kipróbálhatnak. Egyre többen kapcsolódnak be a munkálatokba. Komposztálónkban burgonyát termesztünk, a szelektív hulladékgyűjtést a komposztálással is kiegészítettük. A madarak és a kert sokféleségét is bővíteni kívánja intézményünk. Cserjéket, fákat ültetünk a lakókkal közösen. Madáritatókat, saralókat, madárfészkelő helyeket tervezünk kialakítani, bekapcsolódunk a fecskevédelmi programba. Virágzó növényekkel igyekszünk majd a méheknek is kedveskedni a park csodálatos gazdagságát tovább gyarapítva.

 

 

 

2019.06.13. Fuvola és pánsíp koncert

 

Délelőtt folyamán Hemerle Veronika néni, lánya Vasas Veronika és unokája Lengyel Kristóf gyönyörű dallamokat szólaltatott meg fuvolán illetve pánsípon. A koncert nagyon jó hatással van lakóinkra, hiszen tudjuk, hogy a zene oldja a stresszt, depressziót és a szorongást, enyhíti a fájdalmat. Minden kedves lakóknak nagyon tetszett a koncert.

 képek itt>>>

 

2019. 06. 27. Juniális       

 

Intézményünk ebben az évben is megrendezte a már hagyománynak számító Juniális ünnepséget, amelyen társintézmények gondozottjai találkozhattak egymással.  Nagyon meleg, napos idő ellenére sok intézmény részt vett, hogy a délutánt kellemesen, vidáman töltsük el. A programra 16 kérdésből álló, kvíz játékkal készültünk, amelynek témája minden megjelent társintézmény településének ismerete volt. A feladatok között volt helyi nevezetességekkel, ismert emberekkel, védőszentekkel kapcsolatos kérdések. A játék után Hraboszki Melinda, intézetünk mentálhigiénés munkatársa és Kormány Zoltán önkéntesünk moldovai táncokat adtak elő lakóink és vendégeink nagy örömére. A műsor után sült szalonnával, hagymával és krumplival vendégeltünk meg minden kedves látogatót és lakóinkat. A vetélkedőn minden intézmény kiválóan szerepelt. A résztvevők emléklappal, ajándékkal térhettek haza. Résztvevők: „Őszi Fény” Idősek Otthona – Alsómocsolád, Gondozási Központ -  Mágocs, Arany Sziget Idősek otthona -  Dombóvár, Kiss Ferenc Református Idősek Otthona -  Mosdós, Szent Borbála Otthon -  Komló.

képek itt>>>

 

2019. 06. 27.  júniusi név-és születésnapi ünnepség

 

E nyári délutánon a június hónapban név-és születésnapjukat ünneplő lakóinkat köszöntöttük egy műsor keretében, amelyen verseket szavaltunk az ünnepelteknek. Nem maradhatott el az ilyenkor szokásos ünnepi torta sem. Minden kedves ünnepeltünket lakóink által készített üdvözlőlappal ajándékoztuk meg. A délután kellemes hangulatban telt. 

képek itt>>>

 

2019. 06. 28.  Csíkos kalács készítése a holnapi Búcsú ünnepségre

 

Mai nap délelőttjén az intézmény teakonyhájában kelt kalácsot készítettünk gondozottjainkkal közösen, amellyel a holnapi búcsú ünnepségre, vendéglátóinknak szeretnénk kedveskedni. Résztvevők: Szlobodics Gyuláné, Karsai Sándorné, Kirch Jánosné

 

2019. 06. 28.   Aranysziget  Idősek Otthona Dombóvár – Búcsú

 

Ebben az évben is meghívást kaptunk az Arany Sziget Idősek Otthonától a Búcsú ünnepségre. Az eseményen több intézmény is képviseltette magát. A műsor elején Horváthné Gyánó Bernadett az intézmény vezetője köszöntötte az vendégeket, majd Szabó Loránd Dombóvár polgármestere mondott egy pár kedves szót az egybegyűlteknek. A délután során az intézet udvarába a régi idők Táncdalfesztiválok hangulatát idézték a szervezők. Nagy tetszést aratott az Operett Voices Társulat énekeseinek műsora, akik híres slágerekkel szórakoztatták a jelenlévőket. A program további részében táncos mulatság volt, amelyen lakóink is szívesen táncra perdültek. Mindeközben vendéglátóink üdítővel kínáltak bennünket, valamint finom süteményeket is kóstolhattunk. A délután nagyon jó hangulatban telt, minden gondozottunk sok élménnyel gazdagodhatott. A rendezvényen felállított standoknál kézművesek kínálták szép portékáikat. Résztvevők: Kirch Jánosné, Szlobodics Gyuláné, Nagy Lajos, Tieger Ferenc, Koncz Józsefné, Takács Jánosné

képek itt>>>

 


2019. július 11. Kirándulás Pécs - Zsolnay Negyed

 

Gondozóotthonunk igyekszik minden évben érdekes és látványos kirándulásokat szervezni gondozottjaink részére. Ilyen program keretében volt lehetősége lakóinknak Pécsre kirándulni a Zsolnay Negyedbe, ahol egy csodálatos kiállításba tekinthettünk be. A Zsolnay Látványmanufaktúra a gyár és a kulturális negyed különleges helyszíne, ahol a látogatók egy elválasztó üvegfalon keresztül betekintést nyerhetnek az európai hírű porcelánmanufaktúra több mint 150 éves múltra visszatekintő gyártási folyamatába. Nagy élmény volt mindenkinek, hogy nemcsak a csodálatos porcelánokat nézhettük meg, hanem tanulmányozhattuk ezek elkészítésének menetét.

A tárlat megtekintése után a Ledina cukrászdába tértünk be, ahol mindenki vendég volt egy finom süteményre. A kirándulás nagyszerűen sikerült, élményekkel gazdagon tértünk haza. A kirándulás résztvevői voltak: Schäffer Józsefné, Kerényi Antalné, Nagy Lajos, Csizmadia Sándorné, Gulyás Imre, Bajnai Tiborné, Máté Mónika, Molnár Krisztina.

 

képek itt>>>

 

2019. július 11. Harasztiné búcsúztatása

 

A mai napon búcsút vettünk Harasztiné Tünde gazdasági ügyintézőtől. Majdnem 7 évet dolgozott nálunk. Munkahelyet váltott és visszament a régi munkahelyére a vasúthoz.

Helyette Szabóné Tóth Ágnes lesz  a gazdasági ügyintéző.

 

képek itt>>>

 

2019. július 11. Kertészkedés

 

Raklapokból lótrágyával, komposzttal, agyaggal kevert magaságyásokban pirosló paradicsom ültetvények vannak a park hátsó részében, melyek a rendszeres öntözésnek köszönhetően most zamatos termést hoznak. A fűszernövényeket már szárítják a szellős padláson, a citromfűből tea, másból pedig ízesített pogácsa készül. Faiskolában barackfa, meggyfa mely hamarosan gyümölcsöt hoz.  Melinda lelkesen öntöz, térdel, gyomlál, mozgósítja a lakókat, és olyan emlékeket ébreszt fel az idős emberekben, melyek jól alapot kínálnak arra, hogy a föld szeretetével együtt élő emberek újra hasznosnak érezzék magukat. A kertészkedés értelmes elfoglaltság, és mind a kultúrnövények, mind pedig az ezer színben pompázó virágok gondozását a még dolgozni tudó lakók végzik. Azok, akik dolgozni már nem tudnak, akár kerekesszékekben ülve is nézik a kertészeket, és a mindennapos tevékenységek közt a Dr. Kenderes Jánosról elnevezett parkban a virágokban való gyönyörködés is szerepel. Cseh Lajosné, Rózsika néni beköltözésekor saját virágait is áttelepítette a kertbe, és már kora nyáron aranybarnára sült az arca, mert minden délután gyönyörködik a virágzásban. E gondosan ápolt virágok – Bagyari Blanka sekrestyés jóvoltából – egész nyáron díszítik az otthon kápolnáját.

 

képek itt>>>

 

2019. július 22. Teadélután

 

A mai napon az otthon Alsóház kijárata melletti téren teadélutánt rendeztünk a lakók részére. Friss teafűből készült tea, gyümölcs és édesség mellett beszélgettünk a lakókkal.

 

képek itt>>>

 

2019. július 23. Gyümölcs kocka sütemény készítése

 

Gondozóotthonunk parkjában rendszeresen sétákat szervezünk lakóinknak. A park nyáron is, a sok fának köszönhetően jó hűvös, így alkalmat ad a nagy melegben is nagyokat sétálni, levegőzni gondozottjaink számára. A parkban található egy szederfa, aminek gyümölcse finom, édes. Egyik séta alkalmával lakóink segítségével leszüreteltük és finom szedres süteményt készítettünk belőle egy foglalkozás alkalmával. Miután megsült, szépen felszeleteltük és lakóink nagy örömére szétosztottuk a finom csemegét. A sütésben segítségünkre voltak: Karsai Sándorné, Künsztler Jánosné, Tóth Ferenc, Kégler Gyuláné, Szlobodics Gyuláné

 

képek itt>>>

 

2019. július 24. Abaliget kirándulás - Cseppkőbarlang látogatás

 

Mai napon kirándulást szerveztünk lakóink részére az Abaligeti Cseppkőbarlangba. Gondozottak közül többen is ezen a környéken élték gyermekkorukat, így nagy sikere volt a programnak. A barlang megtekintése után fagylalttal kedveskedtünk a gondozottaknak, majd az Abaligeti tó körül tettünk egy sétát, amely közben lehetőség volt a múlt emlékeinek felidézésére. Künszler Jánosné Rózsika néni elmesélte, hogy Abaligeten született, sőt meg is mutatta nekünk a szülői házát, ahol egy fotó is készült a kellemes emlék örömére. Megkerestük Abaliget község polgármesterét is, akivel pár szót váltottak is a lakóink. Kellemes emlékekkel tértünk vissza a Gondozóotthonba.

Minden kirándulás jó hatással van az ellátottakra, hiszen kicsit kimozdulnak az intézet falai közül, feltöltődnek élményekkel, amelyek napokig feledtetik velük minden bajukat, fájdalmukat. Résztvevők voltak: Csizmadia Sándorné, Nagy Lajos, Tóth Ferenc, Künsztler Jánosné, Gulyás Imre, Varga Imre, Hrabovszki Melinda.

 

képek itt>>>

 

2019. július 30. Születés- és névnapok ünneplése

 

Ebéd után felköszöntöttünk a július hónapban név- és születésnapjukat ünneplő lakóinkat. Minden kedves gondozottunkat üdítővel és tortával vendégeltük meg és verssel kedveskedtünk nekik.

 

2019. július

 

Gondozóotthonunkban nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy lakóink kellemesen és hasznosan eltölthessék szabadidejüket. Rendszeresen szervezünk kreatív foglalkozásokat is, ahol mindenki a képességeinek megfelelően tevékenykedhet. Ebben a hónapban több olyan alkotás is született, amelyek textildarabok felhasználásával készültek. Lakóink lelkesen vágtak, szabtak, ragasztottak. Gyönyörű kis remekművek kerültek ki gondozottaink kezei alól.

 

képek itt>>>

 

2019. augusztus 15. Kenyér sütése augusztus 20-ai „új kenyér ünnepére”

 

A mai nap egy foglalkozás keretében a lakókkal közösen megsütöttük a holnapi ünnepségre az új kenyeret. A gondozottak lelkesen gyúrták, dagasztották a tésztát, amelyet megsülése után nemzeti színű szalaggal átkötve tettük ünnepélyesebbé.

 

2019. augusztus 16.  Államalapítás és az új kenyér ünnepe

 

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából Bodor Kornél Atya a szentmise keretein belül megáldotta az új kenyeret. A szentmise után a részvevők kostolót kaptak a finom megszentelt kenyérből, amit mindenki jóízűen elfogyasztott. 

 

képek itt>>>

 

2019. augusztus 16. Szalonnasütés

 

Ezen a napon összehívtuk a dolgozókat, hogy ne csak akkor legyünk együtt amikor dolgozunk, hanem egy kicsit kötetlenül tudjunk egymással beszélgetni. A finom sült szalonna nem maradhatott el, hiszen a Dr. Kenderes János park jó lehetőséget ad arra is, hogy szalonnasütéssel egybekötött Csapatépítő tréningre használjuk fel. Jót beszélgettünk, nevetgéltünk, ettünk- ittunk. Mindenki aki ott volt jól érezte magát.

 

képek itt>>>

 

2019. augusztus 17. Tihanyi kirándulásokat

 

A vásárosdombói plébánia szervezésében lehetőséget kaptunk arra, hogy néhány lakóval együtt elmehessünk Tihanyba. Szabóné Tóth Ágnes és férje kísérte nyolc lakónkat erre az útra. Lelki vezetőjük Csibi Imre mágocsi plébános volt, aki ott misét is tartott. Lelkileg felüdülve tértek haza.

 

képek itt>>>

 

2019. 08. 29.  Augusztusi név-és születésnapi ünnepség

 

E nyár végi délutánon az augusztus hónapban név-és születésnapjukat ünneplő gondozottjainkat köszöntöttük fel.  Mint minden alkalommal most is tortával leptük meg a gondozottakat és versekkel kedveskedtünk nekik. Minden ünnepelt köszöntő kártyát kapott ajándékba.

 

képek itt>>>


2019. augusztus 23. - 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, missziós kereszt fogadása a Pécsi Székesegyházban

 

Az esztergomi bazilikában álló tölgyfa kereszt Ozsvári Csaba ötvösművész (1963–2009) alkotása, mely 2007-ben készült, három méter húsz centi magas, bronz borításokkal díszített. Középpontjában, ezüst tokban Szent Kereszt-ereklye van elhelyezve, melyet a leveles díszek fordulataiban magyar, illetve magyar vonatkozású szentek ereklyéi vesznek körbe. Augusztus 23. és szeptember 15. között az egyházmegye 10 településén imádkozhatunk a Missziós kereszt jelenlétében. A Pécsi Egyházmegye alapításának 1010. évfordulóján, augusztus 23-án érkezett a pécsi Székesegyházba a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, missziós szimbóluma. Intézetünket Tokodi Attila képviselte ezen az eseményen.

 

2019. szeptember

 

A szeptemberi hónapban megkezdtük az ősz dekorációk készítését a lakók bevonásával. A gondozóotthon parkjában lehullott faleveleket gyűjtöttünk, lepréseltük. Kreatív foglakozás keretében a lepréselt falevelek felhasználásával ablakdekorációkat készítettek gondozottjaink, amelyek a bejárati ajtóra kerültek felhelyezésre.

 

képek itt>>>

 

2019. szeptember 01. Házasságkötés

 

A mai napon Szabó Lászlóné Juliska néni és Kovács István örök hűséget fogadtak egymásnak, az esketést Lőrinczi Károly református lelkész végezte a délutáni istentiszteleten a kápolnában.

 

képek itt>>>

 

2019. szeptember 08.  Magyaregregyi Búcsú

 

Lakóinkkal ezen a napon Magyaregregyre kirándultunk, ahol Szűz Mária születésnapja (Kisboldogasszony nap) alkalmából szentmise került megrendezésre a Kápolnában. A szentmisét Molnár Erik újmisés pap celebrálta és áldotta meg a hívőket. Lakóink lelkiekben feltöltekezve érkeztek haza az eseményről. Résztvevők: Bagyari Blanka, Szlobodics Gyuláné, Kirch Jánosné, Kerényi Antalné, a kísérő Szabóné Tóth Ágnes volt.

 

 

2019. szeptember 10. Bibliaóra és levegőztetés imával

 

Véghelyi Péterné Viktória keddenként rendszeresen tart a lakóknak Bibliaórát. Ezen a napon olyan jó idő volt, hogy a Bibliaóra folytatásaként a Dr. Kenderes János parkban is voltak, ott levegőzni is.

 

képek itt>>>

 

2019. szeptember 26. Birsalma pucolás

 

Rengeteg birsalmám termett otthonomban a birsalma bokron. Mivel egyedül nem győztem a pucolást kértem segítséget a lakóktól. Ők pedig szíves, örömest megtették. Olyan nagy szeretettel pucolták, hogy öröm volt nézni. Közben duruzsoltak, énekeltek, beszélgettek, felidézték a régi emlékeket. Csak akkor szomorodtak el, amikor elfogyott a birsalma.

 

képek itt>>>

 

2019. szeptember 27-29.  Katolikus Társadalmi Napok Pécsen

 

Ezeken a napokon került megrendezésre a Pécsi Egyházmegye szervezésében a Katolikus Társadalmi Napok, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az Egyház értékeinek sokszínűségére és társadalomformáló szerepére. A programsorozatban az intézetünk is képviseltette magát. Kiállítottuk lakóink által készített munkákat, amelyek között voltak gyönyörű kézimunkák illetve egyszerűbb, demensek által készített, alkotások is. Gondozóotthonunkból Véghelyi Péterné bibliaórát tartott a helyszínen lakóinknak, amelyben az esemény után érdeklődők is betekintést nyerhettek. Lakóink lelkesen készültek egy ülőtánc bemutatóval is, ami bepillantást engedett gondozóotthonunk színes foglalkoztatás világába. Készültünk még játékos „kéztorna háziasszony módra” bemutatóval, ami sok nézelődő arcára csalt mosolyt. A rendezvényen résztvevő lakóink maradandó élményekkel gazdagodhattak.

 

képek itt>>>

 

2019. szeptember 29.  Máriagyűd szentmise

 

Ezen a vasárnapi délelőtt lakóinknak lehetősége volt Máriagyűdön a „hálaadás a termény betakarításáért” való szentmisén részt venni. A misét Keresztes Andor plébános celebrálta. A mise után a hívők a megáldott terményekből a Kápolna előtti téren kóstolgathattak. Gondozottjaink közül többen jártak már e csodás, gyógyulásokról híres kegyhelyen, de mindig szívesen részt vesznek az ide szervezett programokon. Résztvevők voltak: Nagy Lajos, Schaub Józsefné, Bagyari Blanka, Szlobodics Gyuláné és a kísérő Molnár Krisztina volt.

 

képek itt>>>

 

2019. szeptember 29.  Hangverseny Pannon Filharmonikusok előadásában a Kodály Központban

 

A Kattárs rendezvény zárásaként a Pécsi Egyházmegye hangversenyt szervezett az Egyházmegyei dolgozói és hívei részére. A Skóciai Szent Margit Gondozóotthont 19 fő  munkatársa képviselte ezen a nevezetes eseményen.

 

 

2019. szeptember 30.  Név-és születésnapok megünneplése

A mai délutánon köszöntöttük a szeptember hónapban név-és születésnapjukat ünneplő lakóinkat. Rövid kis műsorral kedveskedtünk nekik, amelyen verseket szavaltunk, valamint énekeltünk az ünnepelteknek. Az ünneplés fénypontja a szép szavakon és beszélgetéseken túl az ünnepi torta volt. Az ünnepeltek jól érezték magukat, mindenki örült a köszöntésnek.

2019. október 02. Kalácssütés

 Ezen a délelőttön lakóinkkal közösen elkészítettük a szüreti kalácsot. A sütögetés jó hangulatban telt, a résztvevők szorgosan gyúrták, dagasztották a tésztát. A kalács a felsőház teakonyhájában készült, így egész délelőtt finom illat lengte be házat.

 


 

 

2019.október 03. Szüreti bál

 

Ezen a napon került megrendezésre a már hagyománnyá vált szüreti bál. Ebben az évben is egész napos programmal készültünk gondozottjaink részére. A program szentmisével kezdődött, amelynek keretében Bodor Kornél atya megáldotta a szüreti kalácsot és a terményeket.  Szentmisét követően idén is vásárt rendeztünk, amelyre meghívtuk a környékbeli kézműveseket. Lakóink többféle kézműves dologgal készültek, amelyet a vásári forgatagban árusítottunk. Délután szüreti mulatságra került sor, ahol a kisbíró Máté Mónika mókás szüreti rigmusokat olvasott fel. A vidám zenét Pintér Gábor szolgáltatta, aminek hallatára lakóink táncra perdültek. Bántó Péter jóvoltából idén is volt lehetőség sétakocsikázásra, amelynek idén is nagy sikere volt lakóink körében.
 

képek itt>>>

 

2019. október 10. Kókuszgolyó készítés

 

Délelőtt folyamán a lakóink bevonásával kókuszgolyót késztettünk, amivel a holnap intézetünkbe érkező ovisoknak akarunk kedveskedni.

 

2019. október 11. Vásárosdombói ovisok

 

Hagyománnyá vált nálunk, hogy október, az idősek hónapja alkalmából időseinket műsorral lepjük meg. Ezen a héten a Vásárosdombói óvoda gyermekei látogattak meg minket és lepték meg a gondozottjainkat bemutatójukkal.

 

képek itt>>>

 

2019. Krumplispogácsa és birsalma kompot készítése

 

Foglalkozás keretében birsalma kompótot és krumplis pogácsát készítettünk a lakóink bevonásával. Sok dolgos, megfáradt kéz pucolta szorgalmasan a birsalmát és gyúrta a krumplispogácsa tésztáját. Az elkészült finomságokat szétosztottuk lakóink körében, akik a finom csemegét jóízűen elfogyasztották.

 

képek itt>>>

 

2019. október 17. Felnőtt hittan

 

Kovács Ferenc Vásárosdombói plébános felnőtt hittant tartott a dolgozóink részére.

 

képek itt>>> 

 

2019. október 22. Tóth Ferenc születésnapja

 

Ezen a napon Tóth Ferenc gondozottat ünnepeltük 96-dik születésnapja alkalmából. Unokája finom csokoládétortával lepte meg e neves alkalomból, amit Feri bácsi az ebédet követően megosztott asztaltársaival.

 

képek itt>>>

 

2019. október 24. Dombóvári ovisok

 

Délelőtt folyamán a Dombóvári Szent Erzsébet Katolikus Óvoda gyermekei látogattak el hozzánk, hogy előadásukkal kedveskedjenek lakóinknak az idősek hónapja alkalmából.

 

képek itt>>>

 

2019.október 25. – Zsíros kenyér parti

 

Délutáni foglalkozás keretében zsíros kenyér partit tartottunk a gondozottjaink részére. A délután fénypontja a saját termesztésű zöldhagyma volt, amit az intézet lakói által gondozott veteményeskertben termett.

 

képek itt>>>

 

2019. október 29. Születés- és névnaposok köszöntése

 

Ebben a hónapban is megköszöntöttük a novemberben születés-és névnapjukat ünneplő lakóinkat. Verssel, énekkel kedveskedtünk lakóinknak és saját készítésű süteménnyel leptük meg őket, amit a délelőtt folyamán szorgos kezű lakók készítettek az ünnepeltek részére. A házi készítésű sütemény mindenkinek nagyon ízlett.

 

képek itt>>>

 

2019. október 31. Idősek napi köszöntő

 

A mai napon köszöntöttük az időseket az idősek hónapja alkalmából.  Az igazgató asszony köszöntő beszédét követően Takó Szilvia, majd Molnár Krisztina mondtak szívhez szóló verseket az idős embereknek. A műsor keretében felcsendül a már szlogenné vált dal is a „Nem csak a 20 éveseké a világ”.

 

képek itt>>>

 

2019. november 01. - Halottak napi megemlékezés

 

Mai nap délelőtt folyamán lakóinkkal közösen kisétáltunk a parkban levő Mária szoborhoz és imával, csendes gyertyagyújtással emlékeztünk meg elhunyt szeretteinkről.  

 

képek itt>>>

 

 2019.  november 13. Generációs Táncház Komló

 

Idén is meghívást kapott intézményünk a Komlói Szent Borbála Otthon által szervezett Generációs Táncházba, Komlóra. A programon Koncz Józsefné, Szabó Lászlóné, Takács Jánosné, Hemerle Veronika, Bajnai Tiborné és Olmann Károlyné gondozottak vettek részt. Szereplőink a Rábca kórus előadásában a „Szépkorúak himnusza” zenére ülőtáncot adtak elő. Intézményünk csapata példamutató előadásáért oklevelet és ajándékcsomagot kapott. A programról mindenki élményekkel gazdagodva tért haza.

 

képek itt>>>

 

2019.  november 16. Skóciai Szent Margit Emléktúra a Réka várhoz

 

A Skóciai Szent Margit Gondozóotthon lelkes kis csapata idén is képviseltette magát a Szent Margit Emléktúrán, amely Pécsváradtól Mecseknádasdig az erdőn keresztül  kb. 16 km-es távon tartott. Gyönyörű napsütéses időjárásnak köszönhetően megcsodálhatták az táj szépségét.  Réka-vár falai között csendes megemlékezést tartottak a túrázók, Antal Géza pécsváradi apát-plébános vezetésével, imádkoztak és mécsest helyeztek el Szent Margit születése helyén, az emlékkőnél. Túra közben megemlékeztek Dr. Novotny Ivánról, Szent Margit emlékének hű ápolójáról.

képek itt>>>

2019. november

 

Ebben a hónapban is igyekeztünk a lakóink mindennapjait olyan programokkal megtölteni, ami az ő érdeklődési köreiknek megfelelnek. Rendszeresen vetítünk filmeket a könyvtárban, igyekszünk mindenki ízlésvilágához alkalmazkodni. Szeretik a vígjátékokat, természetfilmeket és rendszeresen vetítünk vallási témájú filmeket is. Ebben a hónapban nagy sikert aratott a „Ne féljetek” című darab, amit a Mágocsi Színjátszó Társulat előadásában nézhettek meg lakóink DVD-ről lejátszva.

Minden héten szervezünk kreatív jellegű foglalkozásokat is. Lakónkkal közösen javítgattuk, hoztuk rendbe a búcsú ünnepség asztaldíszeit, amihez a terméseket az intézet parkjában a gondozottakkal közösen gyűjtöttünk össze.

 

képek itt>>>

 

 2019.  november 16.   Skóciai Szent Margit Emléktúra

 

A Skóciai Szent Margit Gondozóotthon lelkes kis csapata idén is képviseltette magát a Skóciai Szent Margit Emléktúrán, amely Pécsváradtól Mecseknádasdig az erdőn keresztül  kb. 16 km-es távon tartott. Gyönyörű napsütéses időjárásnak köszönhetően megcsodálhatták az táj szépségét.  Réka-vár falai között csendes megemlékezést tartottak a túrázók, Antal Géza pécsváradi apát-plébános vezetésével imádkoztak és mécsest helyeztek el  az emlékkőnél, ezzel egyidőben megemlékeztek Dr. Novotny Ivánról, Skóciai Szent Margit út megálmodójáról.

 

2019. november 16. Búcsúi ünnepség

Intézményünk 2019. november 16-án tartotta a névadónk búcsú ünnepét.  Az ünnepi szentmisét Nyúl Viktor pasztorális helynök cerebrálta. Az intézmény védőszentjének élete, valamint Ferenc pápa tanítása állt a szentbeszéd középpontjában. „Skóciai Szent Margit földi élete során arra kényszerült, hogy elhagyja otthonát, Magyarországot, és Skóciában, mint új hazájában éljen tovább, illetve itt végezzen fontos feladatokat – mondotta homíliájában. A pasztorális helynök Szentatya tanítására utalva kiemelte: „Ferenc pápa három dolgot kér tőlünk, azoktól, akik idős, beteg emberekkel találkoznak: először is álljunk meg mellettük, fogjuk meg a kezüket, és ezzel fejezzük ki a szeretetünket; másodszor hallgassuk meg őket, harmadszor imádkozzunk értük. Az otthon dolgozóin és lakóin kívül jelen volt Mayer Mihály nyugalmazott pécsi megyéspüspök, Bodor Kornél sásdi plébános és Rosner Zsolt magyarszéki plébános is.

A szentmise végén sor került immár hagyományosan „Az év dolgozója” díj kiosztására. Idén Nyúl Viktor Atya adta át a kitüntetések. 2019-ben I. helyezett Furák Tiborné takarítónő, II. helyezett Szabó Anikó gondozó és III. helyezett Erős Szilveszter gondnok és sofőr vehették át a megtisztelő díjakat.

Intézményünk dolgozója Kasza Hajnalka ápoló a Szociális Munka Napja alkalmából Budapesten az Országházban vehette át a Miniszteri Elismerő Oklevelet kiemelkedő szakmai munkája megbecsüléseként, valamint Takó Szilvia ápoló pedig szakmai és egyesületi munkájáért elismerő oklevelet kapott a Magyar Ápolási Egyesület Visegrádon megrendezett Szociális Munka Napján tartott ünnepségen.

A mise után meghívott vendégek a dolgozókkal együtt közösen elfogyasztották az ünnepi vacsorát jóízű beszélgetésekkel egybekötve. Lakóink az ebédlőben vacsoráztak, előtte Viktor Atya mondott asztali áldást.

 

képek itt>>>

 5

2019. november 20.  Túrós sütemény készítése a lakókkal, és a  „retro konyha felavatása”

 

Délelőtt folyamán egy foglalkozás keretében túros süteményt készítettünk a lakóink bevonásával. Gondozottjaink nagyon szeretik ezeket a foglalkozásokat, hiszen közben jó alkalom nyílik a régi mindennapi tevékenységek felidézésére. Az elkészült finomságot az intézet ”retro” konyhájában fogyasztották el a gondozottak, így mindenki kicsit visszacsöppenhetett a múltban, hiszen ebben a konyhában olyan bútorok, használati tárgyak találhatóak, amelyeket régen ezek az idős emberek használtak a mindennapjaik során.

Retro konyha elkészüléséhez több lakó, hozzátartozó és dolgozó is hozzájárult. Nagyon örülünk neki, hogy megvalósulhatott, hiszen ide leülhetnek, visszatekinthetnek a régmúlt időkre és egy kicsit megint kis saját konyhájukba, otthonukba érezhetik magukat otthonunk lakói. Hiszen tudjuk emlékezni, visszatekinteni mindig kellemes élmény, még ha kicsit néha fájdalmas is az idő emberek számára.

  

 

2019. november 26. - Név és születésnapok ünneplése

 

Ezen a délutánon köszöntöttük a november hónapban születés – és névnapjukat ünneplő lakóinkat. Az ünnepelteknek szép verseket szavaltunk, majd közösen énekeltünk. Az összejövetel nem maradhatott el finom sütemény nélkül, amelyet a lakókkal közösen készítettünk el egy délelőtti sütős-főzős foglalkozás keretében. Minden ünnepeltnek nagyon jólesett a köszöntés.

 

képek itt>>>

 

2019. november 29. – Adventi gyertyagyújtás 1.

 

Ezen a péntek délutánon gyűltünk össze a Kápolna előterében, hogy meghallgassuk Igazgató Asszony beszédét és együtt imádkozhassunk az első adventi gyertya meggyújtása után.
Az első adventi összejövetel meghitt hangulatban, közös énekléssel zárult.

képek itt>>>

 

 2019. december - adventi készülődés, karácsonyfadíszek készítése lakóinkkal a Pécsi Püspökség karácsonyfájára

 

Az adventi várakozás ideje alatt minden reggel kibontottuk az adventi kalendáriumban található ajándékot - amely minden napra rejtegetett egy-egy kedves gondolatot.

Kreatív foglalkozások keretében a lakókkal közösen téli ablakdíszeket, dekorációkat készítettünk az intézet ünnepi díszbe öltöztetéséhez. Szaloncukrot kötöztünk, valamint a karácsonyi műsorra jelmezeket barkácsoltunk.

Nagy szeretettel készítették el lakóink a Pécsi Püspökség karácsonyfájára a piros és aranyszínű díszeket. Képeslapokat készítettünk és jutattuk el üdvözletünket  a társintézmények részére.
 

2019. december 03., 06., 13., 20. Adventi gyertyagyújtás

 

Az adventi időszak keretében, minden pénteken, délelőtt folyamán lakókkal közösen meggyújtottuk az adventi koszorún a gyertyákat. Igazgató asszony kedves gondolatokkal és szép adventi versekkel tette meghitté ezeket a perceket. Minden gyertyagyújtás után a gondozottakkal közösen karácsonyi dalokat énekeltünk.

 

képek itt>>>

 

2019. december 03. Kerényi Antalné és Kerényi Antal 55 éves házassági évforduló

 

Kerényi Antal és Kerényi Antalné fogadalom megújító szertartás keretében erősítették meg kapcsolatukat az intézet kápolnájában, házasságuk 55-dik évfordulója alkalmából. Anti bácsi romantikus meglepetés ajándéka volt Ibolya néninek, aki csak a szertartás előtt pár perccel értesült az eseményről. Kiváló alkalom volt ez arra, hogy köszönetet mondjanak egymásnak az eltöltött szép évekért. Gratulálunk nekik!

 

képek itt>>>

 

2019. december 04. Dabas

 

Délelőtt folyamán intézetünkbe látogattak a Dabasi Idősek Otthona munkatársai, hogy betekintést nyerjenek intézetünkről.

képek itt>>>

 

2019. december 04. Répatorta készítés

 

Délelőtt folyamán a lakók bevonásával répatortát készítettünk az intézetünkbe érkező vendégeink részére. A sütés ismét nagyon jó hangulatban telt, lakóink mindig szívesen vesznek részt a sütős-főzős foglalkozásokon.

 

képek itt>>>

 

2019. 12. 04. Zsolnay negyed kirándulás

 

Ezen a napon intézetünk dolgozói kirándulni mentek Pécsre a Zsolnay Negyedbe, ahol lehetőségük volt megtekinteni a Zsolnay Aranykora tárlatát. Dr. Gyugyi László közel 700 egyedi darabot tartalmazó magángyűjteménye páratlan értéket képvisel, darabjai a gyár 40 évét átölelő időszakának a termékei. A kiállítás megtekintése után az intézet jóvoltából, mindenki vendég volt egy finom ebédre. A Gyugyi gyűjtemény gyönyörű volt, élményekkel gazdagodva tértek vissza dolgozóink.

 

képek itt>>>

 

2019. december 05. Levendula klub műsora

 

Adventi időszak keretében minden héten meglepjük lakóinkat kedves kis előadásokkal. Ezen a héten a Sásdi Levendula Klub tagjai érkeztek hozzánk, akik karácsonyi dalokat énekeltek és vidám tánccal szórakoztatták gondozottjainkat.

 

képek itt>>>

 

2019. december 06. Mikulásvárás

 

Szent Miklós napján idén is ellátogatott intézetünkbe a Mikulás. Lakóink az ebédlőben izgatottan várták őt, miközben vidám dalokat énekeltek. A gondozóotthon minden lakója csoki mikulást kapott ajándékba. Mikulás szerepét idén Tieger Ferenc lakó vállalta.

 

képek itt>>>

 

2019. december 06. Családi est

 

December 6-án tartottuk meg a Csendes pihenő étteremben a már hagyományossá vált karácsony előtti családi vacsora estünket. A vacsorát igazgatónőnk, Schäffer Zsuzsanna köszöntője nyitotta meg, amelynek keretében megköszönte minden dolgozó egész éves munkáját. Az este vidám hangulatban telt, mindenki nagyon jól érezte magát.
 

 

2019. december 10. Komló Irodalmi Kávéház

 

A Komlói Szent Borbála Otthon idén is megrendezte Kiss József irodalmár emlékére az Irodalmi Kávéházat, amelyre a környékbeli idősek otthonában élő lakókat is meghívta. Intézményünket Bagyari Blanka, Schaub Józsefné, és Hemerle Veronika képviselte. Minden résztvevő emléklapot kapott a szerepléséért. 

 

képek itt>>>

 

2019. december 10. Intézetünk tevékeny lakóinak köszöntése

 

Intézetünkben hagyománnyá vált, hogy minden év decemberében megköszönjük azoknak a lakóinknak munkáját, akik legjobban kiveszik részüket a közösségi életből. Igazgató asszony gyümölcs csomagot adott át a tevékeny gondozottaknak és megköszönte egész éves segítő munkájukat.

 

képek itt>>>

 

2019. december 12. Kókuszgolyó készítés

 

Egy délelőtti foglalkozás keretében kókuszgolyót készítettünk a lakóinkkal közösen. Az elkészült finom csemegét a délutáni uzsonna keretében fogyaszthatták el a gondozottak.

 

  

2019. december 16.  A szekszárdi Szent Mór Katolikus Iskolaközpont növendékeinek adventi műsora

 

Az adventi hét keretében a délelőtt folyamán ellátogattak hozzánk a szekszárdi Szent Mór Katolikus Iskolaközpont növendékei, akik megható pásztorjátékot adtak elő lakóinknak. Az iskola növendékei hangszereiken gyönyörű karácsonyi dallamokat is megszólaltattak, volt furulya, fuvola és klarinét játék is. Kiemelkedő produkcióval kápráztatta el gondozottainkat Palkó Tamás, aki szólóban énekelt karácsonyi dalokat. Gondozottaink nagy örömmel hallgatták a gyerekeket.

 

képek itt>>>

 

2019. december  17. Vásárosdombói ovisok adventi műsora


A mai napon az adventi hét keretében ellátogattak hozzánk a Vásárosdombói Óvoda gyermekei, hogy vidám adventi műsorral kedveskedjenek a gondozóotthon idősei számára. Lakóink nagy örömmel fogadták őket.

 

képek itt>>>

 

2019. december 18. Karácsonyi ünnepség

 

Lakóinkkal már hetek óta nagy izgalommal készültünk a karácsonyra. Reggeli után a gondozottakkal közösen megkötöztük a szaloncukrot és feldíszítettük a karácsonyfákat. A karácsonyi ünnepségen a lakóinkkal közösen pásztorjátékot adtunk elő mindenki nagy örömére. Az ünnepség után minden lakó édességcsomagot kapott. Délelőtt a finom ünnepi ebéddel zárult, amelyet a konyhai dolgozókkal közösen fogyasztottunk el. Természetesen a finom sütemények sem maradhattak el, amelyet a dolgozók készítettek erre az alkalomra.

 

képek itt>>>

 

2019. december 19. Név-, és születésnapi köszöntő

 

Mint minden hónapban, decemberben is megköszöntöttük az ebben a hónapban név-és születésnapjukat ünneplő lakóinkat. Minden kedves gondozottunk egy-egy szelet süteményt kapott és kedves versekkel, gondolatokkal köszöntöttük őket e jeles ünnepen.

 

képek itt>>>

 

2019. december 20. Mézeskalácssütés

 

A mai nap délelőtt folyamán lakóinkkal közösen megsütöttük az ünnepi asztalról nélkülözhetetlen mézeskalácsot. Gondozottaink lelkesen állították össze a finom csemege tésztáját, majd szaggatták a karácsonyi formákkal. A sütés ismét jó alkalom volt arra, hogy lakóinkkal beszélgessünk a régi karácsonyi emlékekről, amelyek mindenkiben kellemes emlékeket idézett fel. Az elkészült finomságot a karácsonyi ebédnél lakóink jó ízűen elfogyasztották.

 

 

 

  2019. december 24. Nyúl Viktor pasztorális helynök köszöntője a Kápolnában

 

Ezen a napon délután intézményünkbe látogatott Nyúl Viktor pasztorális helynök, aki karácsonyi köszöntő beszédet mondott lakóinknak a kápolnában. A köszöntő beszéd után meglátogatta a betegszoba lakóit és személyesen adta át nekik karácsonyi jókívánságait.

 

képek itt>>>
 

2019. december 26. Karácsonyi szentmise az intézet kápolnájában               
 

Délelőtt folyamán Bodor Kornél sásdi plébános karácsonyi szentmisét tartott az intézet kápolnájában.