2019. január 03. Újév köszöntése

 

Mai nap folyamán reggeli előtt újév alkalmából verssel és kedves gondolatokkal köszöntöttünk minden kedves lakónkat.

képek itt>>>

 

2019. január 16. Kókuszgolyó készítés

 

Délelőtti foglalkozás keretében a lakókkal közösen kókuszgolyót készítettük, amellyel a holnapi házszentelésre szeretnénk kedveskedni a plébános úrnak és a gondozottaknak.

képek itt>>>

 

2019. január 17. Házszentelés

 

A mai nap a szentmise után Bodor Kornél plébános úr házszentelést tartott. A Gondozóotthon helységeit szentelt vízzel hintette, és áldotta meg az itt élő gondozottakat.

képek itt>>>

 

2019. január 29. Születés- és névnapok ünneplése

 

Délután felköszöntöttük a januárban név- és születésnapjukat ünneplő gondozottjainkat. Minden kedves ünnepeltünket verssel és kedves gondolatokkal köszöntöttük és tortával, üdítővel vendégeltük meg őket.

 

2019. február 07. Balázs áldás

 

A mai napon a Szentmise keretein belül az intézmény gondozottjai Bodor Kornél plébános által, gyertyával adott áldásban, Balázs áldásban részesültek. A gyertyával adott áldás megvéd a torokbetegség és minden más baj ellen.

képek itt>>>

 

2019. február 19. A Magyar Ápolási Egyesület ünnepsége a Magyar Ápolók Napja alkalmából

 

A mai napon a Magyar Ápolási Egyesület szervezésében került sor a Magyar Ápolók Napja országos ünnepségre Budapesten a Duna Palotában. A köszöntők elhangzása után, elismeréseket, okleveleket, díjakat adtak át a minisztérium és az egyesület részéről. Nagy örömünkre szolgált, hogy Szarka Györgyné ápoló és Molnár Józsefné gondozó, az intézményünk dolgozói, Miniszter Elismerő Oklevélét vehették át, szakmai munkájuk elismeréseként, megbecsüléseként. A kitüntetetteknek gratulálunk!

képek itt>>>

 

2019. február 21. Farsang

 

Mai nap rendeztük meg intézményünk farsangi bálját. Lakóink és dolgozóink közül többen is maskarát öltöttek magukra. Maskarások között volt orvos (Szemán Tibor), boszorkány (Szabó Imréné), Piroska (Bajnai Tiborné), kéményseprő (Nagy Lajos), kertész (Gulyás Imre), Kuka a Hófehérke és hét törpéből (Tóth Ferenc) és a jelmezesek között nagy sikert aratva királyi párosként jelen volt „Bingó” királyné (Zsirmon Gyuláné) és „Bingó” király (Dr. Beke Géza), akik az intézményben heti szinten tartandó „Bingó játék” törzsjátékosaiból kerültek ki. A vidám műsor színesebbé tételéhez hozzájárultak még versmondóink, Szlobodics Gyuláné, Schäffer Józsefné és Bagyari Blanka. Jelmezes felvonulás során láthattuk még a 101 kiskutyákat Szörnyella de Frász kíséretében(Főnővér és a nővérek), szelektív kukákat(mosodások) és úttörőket(takarítók). A konyha dolgozói közül többen beöltöztek cigányoknak, járták is a táncot! A vidám produkciók sok idős lakó arcára csalt mosolyt. Mulatós zene hallatára sokan táncra perdültek. A mulatságon nem maradhatott el  a farsangi fánk sem. Mindenki sok élménnyel gazdagodhatott ezen a délutánon.

képek itt>>>

 

2019. február 26. Születés- és névnapok ünneplése

 

Délután felköszöntöttük a februárban név- és születésnapjukat ünneplő gondozottjainkat. Minden kedves ünnepeltünket verssel és kedves gondolatokkal köszöntöttük és tortával, üdítővel vendégeltük meg őket.

képek itt>>>

 

2019. február 28. Kossuth Zsuzsanna emléknap

 

Ezen a délutánon nővérgyűlés keretein belül megtartottuk a Magyar Ápolók Napját. Ebből az alkalomból Kossuth Zsuzsanna emlékeztünk, aki az 1848-49-es szabadságharcban a tábori kórházak első főápolónője volt. Kővári Edit mesélt élettörténetéről, Máté Mónika saját költésű versét adta elő ebből.

Megemlékezés után Schäffer Zsuzsanna igazgató asszonyt virággal és kedves szavakkal köszöntöttük fel névnapja alkalmából.

képek itt>>>

k